Monique Bourquin

milestone_portretten_DSC1317
advocaat-partner ondernemingsrecht

Monique is een nuchtere advocaat, die met beide benen op de grond staat. Ze is servicegericht, daadkrachtig en pragmatisch. Ze houdt van een snelle deal waarbij de kwaliteit op een hoogwaardig niveau blijft. Omdat een pragmatische oplossing vaak beter past binnen een bedrijfsproces, denkt zij op dat vlak graag mee. Zij ziet haar rol als een juridische partner die juridische problemen voorkomt en oplost. Dat maakt haar een goede sparringpartner, die desnoods met creatieve oplossingen komt om het doel te bereiken.

Monique adviseert met name over transacties, zoals het kopen en verkopen van bedrijven of de toe- en uittreding van investeerders, partners of financiële instellingen. Daarnaast adviseert zij bestuurders, commissarissen en aandeelhouders bij het inrichten van een (langdurige) samenwerking, verdeling van taken en bevoegdheden, aansprakelijkheidskwesties en bij geschillen. Verder staat zij de onderneming bij met het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van commerciële contracten.

Voor Monique is goede communicatie, voldoende terugkoppeling en korte lijnen met de cliënt belangrijk. Door haar gestructureerde werkwijze vergeet zij zelden iets, weet ze op elk moment wat er nog moet gebeuren en zorgt er voor dat het ook gebeurt. Zij brengt complexe juridische vraagstukken terug naar de kern en weet dit in duidelijke taal over te brengen aan de cliënt. Monique heeft een stevige financiële basiskennis, die door veel cliënten als zeer waardevol wordt ervaren, omdat zij naast rechten ook economie heeft gestudeerd.

Monique was de eerste 11 jaar van haar carrière werkzaam als overnamespecialist bij Lexence Advocaten in Amsterdam en daarna 3 jaar in de algemene ondernemingsrechtpraktijk van Van Diepen van der Kroef Advocaten in Utrecht. In 2013 richtte zij met twee andere partners een eigen kantoor op, die sinds 2014 is gefuseerd met Milestone Advocaten.

Monique is lid van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) en Junior Chamber International (JCI) het Gooi.


Contactgegevens

telefoon : +31 (0)30 744 04 74

mobiel : +31 (0)6 4003 4003

fax : +31 (0)30 744 04 71

mail : bourquin@milestoneadvocaten.com

linkedin : Monique Bourquin

CONTACT

Maliebaan 20
3581 CP Utrecht
Nederland
+31 (0)30 744 04 70
info@milestoneadvocaten.com

Contacteer mij